Allah-u Te'âla şöyle buyuruyor:

"Nefislerinizi öldürmeyin. Allah şüphesiz ki size karşı merhametlidir. Kim aşırı giderek haksızlık yaparsa onu ateşe sokacağız. Bu Allah'a kolaydır. Size yasak edilen büyük günahlardan kaçınırsanız, kusurlarınızı örter ve sizi şerefli bir yere yerleştiririz.
(Nisa: 29-31)
"Onlar Allah'la beraber başka ilaha ibadet etmezler ve Allah'ın haram kıldığı cana haksız yere kıymazlar."
(Furkan: 68)

Cündüp b. Abdullah (r.a)'dan Rasulullah (s.a.s) şöyle buyurmuştur:
"Sizden önceki kavimlerden birisi yaralanmış ve sabredemediği için eline geçirdiği bir bıçakla elini kesmişti de adam ölünceye kadar kan durmadı. Bundan ötürü Allah (c.c): "Bu kulum canını benden önce almaya yeltendiği için cenneti ona haram kıldım" buyurmuştur."
(Buhari, Müslim)

Ebu Hureyre (r.a)'den, Rasulullah (s.a.s) şöyle buyurmuştur:
“Bir insan kendisini demirle öldürdüğü zaman, demirini elinde tuttuğu halde cehennemde sonsuza kadar onunla kendini öldürür. Kendini zehirle öldüren kimse de zehiri elinde olduğu halde sonsuza dek onu içmeye devam eder. Bir dağdan atlayarak intihar eden kimse de sonsuza kadar aşağıya düşmeye devam edecektir.”
(Buhari-Müslim-Ebu Davud-Nesei-Tirmizi)

Sahih bir hadiste; yaralandıktan sonra buna dayanamayıp kılıcının kabzasıyla kendini öldüren şahıs hakkında Rasulullah (s.a.s) şöyle buyurdu: "O cehennemdedir."
(Buhari, Müslim)

"Mü'mine lanet okumak onu öldürmek gibidir. Bir müslümanı küfürle itham eden kişi onu öldürmüş gibi olur. Kendini bir şeyle öldüren kimse de kıyamet gününde o şeyle azaplandırılacaktır."
(Buhari, Müslim, Ebu Davud, Nesei, Tirmizi)

0 yorum:

Yorum Gönder